"La novel·la que et descobreix l'heroi oblidat del 1714"


Anàlisi grafològic de la signatura original d'Ermengol Amill

La característica grafològica més significativa de la signatura del coronel Amill és la mida en altura de les seves majúscules inicials i de la part superior de les “eles”. I que aquests traços estiguin fets amb forma recta i angulosa i d’una inclinació a la dreta molt marcada. Què vol dir tot això? Doncs que la seva personalitat l’orientava a ser inquiet en idees i projectes. I que no es conformava només amb l’argumentació intel·lectual de les mateixes sinó que el seu caràcter inconformista l’empenyia a tenir una actitud combativa, obstinada i en moltes ocasions caient en la intransigència. Les parts superiors de les seves lletres així ho manifesten ja que són altes i anguloses i s’acompanyen d’un final de rúbrica també angulós i dibuixat cap a la zona inferior. Aquests grafismes són propis de persones amb autoritat i amb l’ impuls a voler influir i intentar imposar-se en el seu entorn.

 

Observem una regularitat i un ordre en les formes gràfiques que manifesten un caràcter constant, persistent tant en les seves idees com en els seus sentiments. S’hi dedueix també una ment organitzada i disciplinada en acomplir amb els seus compromisos i objectius, en els que seria preferentment un home força independent, que prenia les seves pròpies decisions i no sempre fàcilment governable o adaptable.

 

La part central de l’escriptura, la que ens parla de l’expressió de les emocions i sentiments, queda en un segon terme i no es correspon amb un punt fort de la seva personalitat. Les formes són més petites, tancades i molt anguloses, el que ens indica que era un home reservat, solitari en viure les seves emocions més profundes i poc càlid en expressar-se i compartir sentiments.

 

En l’àmbit professional i social deuria ser poc dúctil i més impositiu que dialogant. També li costava molt oblidar i desfer-se dels ressentiments.

 

Fet l’anàlisi de la seva signatura, podem concloure que la personalitat del Coronel Amill és un bon exemple del perfil d’un emprenedor i que la seva personalitat l’hagués dut a ser un lluitador inconformista en qualsevol època de la història.

 

Volem donar les gràcies a:

 

Esther Mellado

Psicòloga i Grafòloga professional

 

Més informació a:

www.sicograf.es

https://www.facebook.com/SICOGRAFInstitutMellado