"La novel·la que et descobreix l'heroi oblidat del 1714"


Carta d'agraïment amb motiu de la 2a. edició de "Lliures o morts"

Benvolguts/udes,

Aquest dijous 20 de setembre surt a la venda la segona edició de “Lliures o morts”. En només tres dies, des de la publicació de la primera el dia 4 de sete

mbre, Columna Edicions va decidir fer-ne una segona. Pocs dies després “Lliures o morts” es convertia en el llibre més venut a la Setmana del Llibre en Català i en determinades ocasions en el número 1 en vendes en versió digital de llibres en català per a Kindle a Amazon. Sempre hem treballat amb la voluntat d'arribar a un públic ampli però ens ha sorprès del tot la velocitat en l'acceptació d'aquesta novel·la.

Els autors us volem donar les gràcies per l'acollida, per l'interès que heu mostrat a les presentacions i per la vostra simpatia que ens omple com mai. Comprovar que els nostres conciutadans passen una bona estona amb la nostra novel·la, aprenen coses sobre un període crucial de la nostra història i prenen consciència de la importància que té saber de nosaltres mateixos en aquest moment tan transcendental pel país, no té preu.

Ens complau especialment passejar-nos arreu presentant “Lliures o morts” i comprovar, cara a cara, com viuen la novel·la els lectors.

Molts ens pregunteu per una possible versió cinematogràfica de “Lliures o morts”. Com ja hem dit en alguna ocasió, sempre ha estat la nostra intenció des del primer moment i res ens faria més feliços. Hi hem treballat a fons i seguim fent-t'ho. Tenim molt clar el model i ho volem fer bé. Com passa en aquest tipus de projecte és molt complicat, i encara més en plena crisi, fer-lo realitat. Però no hem desistit en cap moment i seguim treballant-t'hi per aconseguir concretar la viabilitat d'una idea ambiciosa. Tenim clar que res és impossible.

Altres ens pregunteu per possibles traduccions. Compartim amb vosaltres aquest neguit perquè ens agradaria molt ajudar, fronteres enllà, a fer comprendre d'on venim i cap no volem anar els catalans. Entenem que la història que explica “Lliures o morts” conté una trama, d'interès per a lectors estrangers, que també permet fer entendre els profunds canvis geopolítics que va patir Europa fa 300 anys i que, encara avui, es fan ben palesos.

Gràcies novament a tots, als lectors i als periodistes i mitjans de comunicació que s'han interessat en la novel·la i a l'equip de Columna Edicions per la promoció i el seu suport constant.

Seguim endavant. Lliures o morts! Llibres o morts!

Jaume Clotet

David de Montserrat
 
Coautors de “Lliures o morts”